Το δημοψήφισμα με το σαφές ερώτημα: συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη ‘’Συμφωνία των Πρεσπών’’, είναι μια καθαρή και έντιμη δημοκρατική επιλογή.

2018-12-16

                                                                                                      Συνέργεια για την Ελλάδα 

Από την διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών διεφάνει έλλειμμα δημοκρατίας στην χώρα μας. (Ας μην πάμε πίσω στο 2015 στην αλλαγή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από ΌΧΙ σε ΝΑΙ, ούτε στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας για το μεταναστευτικό στο Μαρακές).

Στις προεκλογικές εξαγγελίες κανένα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν μίλησε για το πρόβλημα της παραχώρησης του όρου Μακεδονία άρα δεν νομιμοποιούνται ύστερα από μυστικές διαπραγματεύσεις να υπογράψουν συμφωνία παραχωρώντας το όνομα Μακεδονία.

Η συμφωνία υπεγράφη παράτυπα από τον υπουργό εξωτερικών, χωρίς να ενημερωθεί το Υπουργικό συμβούλιο και το συμβούλιο αρχηγών υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πρόθεση να περάσει η συμφωνία με 151 ή και με λιγότερες ψήφους αν αποχωρήσουν από την διαδικασία κάποια κόμματα είναι απαράδεκτη για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία έγινε παρά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, χωρίς να υπάρχει νέα σύγκλιση πολιτικών αρχηγών που να ανατρέπει την απόφαση του 92.

Η επιλογή του ονόματος Βόρεια Μακεδονία είναι ότι χειρότερο για την Ελλάδα και σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις αυτόν επιζητούσαν οι Σκοπιανοί από το 2008.

Ο προσδιορισμός αυτός δεν θα χρησιμοποιείται όπως δείχνουν οι δηλώσεις του κ. Ζαεφ και ξένων αξιωματούχων.

Η περιοχή βορείως των Ελληνικών συνόρων ονομαζόταν Πελαγονία και δεν ήταν Μακεδονία άρα για πιο λόγο να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία.

Ο λόγος είναι σαφώς επεκτατικός προσβλέποντας στην Μακεδονία του Αιγαίου όπως δείχνουν οι χάρτες τους το Σύνταγμα τους και η παγκόσμια προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει.

Θέλουν το όνομα Μακεδονία γιατί θέλουν να κάνουν ένα ξεχωριστό κράτος παίρνοντας την δική μας Μακεδονία. Είναι γνωστό ότι όποιος δίνει το όνομα, δίνει στο τέλος και τα εδάφη.

Η κατανομή της Μακεδονίας σε τρεις χώρες είναι λανθασμένη και τα Σκόπια πάντως κατέχουν αν κατέχουν ελάχιστο μέρος της Αρχαίας Μακεδονίας.

Η συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν χρησιμοποιεί καθόλου τον όρο Μακεδονία η δε απογραφή του 1921 δείχνει ότι δεν υπάρχουν Μακεδόνες στα Σκόπια.

Άρα η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει καμία ιστορική βάση.

Είναι απαράδεκτο να ονομάζεται μία γλώσσα Μακεδονική ενώ στην ουσία είναι Σλαβική (ας προσέξουμε εδώ τις αντιδράσεις Βουλγάρων αξιωματούχων).

Παρεμπιπτόντως ας σημειωθεί ότι υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου που λέει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατά συνέπεια Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονικός πολιτισμός.

Το δημοψήφισμα με το σαφές ερώτημα: συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη ''Συμφωνία των Πρεσπών'', είναι μια καθαρή και έντιμη δημοκρατική επιλογή,που αποφεύγει η κυβέρνηση και δεν ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργώντας πολλαπλά ερωτήματα.!!!

Το όνομα μας είναι η ψυχή μας και δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε να λέγονται Μακεδόνες, οι βόρειοι γείτονές μας.!!! 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε