ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Μακεδονικό Νο1

Η ονοματοδοσία του οποιουδήποτε κράτους αφορά τους πολίτες του, οι οποίοι και χρειάζεται να λάβουν υπόψιν τους, πως το όνομα δεν πρέπει ούτε να συμπίπτει ούτε να υφαρπάζει στοιχεία από ονομασίες άλλων κρατών.Βάσει αυτής της δεοντολογίας η Διεθνής Κοινότητα ζήτησε να αλλάξει το όνομα Βρετανία και έτσι προέκυψε το Ηνωμένο Βασίλειο. Λύσεις πάντα υπάρχουν, ακόμα και η Φλαμανδία δεν έγινε ονομασία καμιάς Φλάνδρας καθόσον υπάρχει Ελβετική, Γαλλική και Βελγική Φλάνδρα.

Το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων σαφώς και πρέπει να διέπεται από την ίδια αυτή Διεθνή δεοντολογία. Το Μακεδονία ως ένθετο σε όνομα οποιουδήποτε κράτους ανά τον κόσμο, αντιστρατεύεται αυτήν τη δεοντολογία, διότι ήδη υπάρχει ως ένθετο στην Ελλάδα, όπως ακριβώς η Βρετάνη στη Γαλλία.Το παραπάνω σκεπτικό σαφώς και φωνάζει ότι η Ελλάδα κακώς συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για το πώς θα βαπτιστούν τα Σκόπια. Επιπρόσθετα φωνάζει ότι τα Σκόπια κακώς εμμένουν να βάλουν στο όνομα του νεοσύστατου κράτους τους τον ένθετο όρο Μακεδονία.

Το αν θεωρούν οι Σκοπιανοί τους εαυτούς τους Μακεδόνες είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Στον αυτοπροσδιορισμό κάθε ανθρώπου του παγκόσμιου πλέον χωριού που έγινε η ανθρωπότητα, δεν μπορεί κανείς να παρέμβει. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα βαπτίσια κάθε κρατικής οντότητας, η οποία διέπεται από τους διεθνείς κανόνες και από το διεθνές Δίκαιο.

Η διεθνής κοινότητα κατανοεί ότι ο ένθετος όρος Μακεδονία χρησιμοποιείται στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια πριν τη σύσταση του κράτους των Σκοπίων και αυτός είναι ο λόγος που ζητά κοινά αποδεκτή ονομασία από Ελλάδα και Σκόπια. Χωρίς την συγκατάθεση της Ελλάδας αν η διεθνής Κοινότητα προχωρήσει σε βαπτίσια με ένθετο το Μακεδονία, είναι πολλαπλά εκτεθειμένη γι' αυτό και δεν το έχει κάνει ακόμη. Περιμένει τον σύγχρονο Εφιάλτη.

Είναι άφρονες όλοι όσοι και σήμερα επιμένουν σε δημοψηφίσματα του Ελληνικού λαού περί της μη εκχώρησης του όρου Μακεδονία. Και τους χαρακτηρίζουμε άφρονες για να μη τους στιγματίσουμε «ύποπτους». Όταν γνωρίζουν και οι πέτρες το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πόσο μετράει αν το ποσοστό είναι 90% ή 95% για να το πραγματοποιήσουμε; Πόσο δε άρρωστο είναι να ζητάμε από το περιβάλλον του Προεδρικού Μεγάρου, που ενέχεται για πραξικόπημα σε πρόσφατο δημοψήφισμα μετατρέποντας το συντριπτικό ΟΧΙ σε ναι, να γίνει θεσμικός μας θεματοφύλακας;

Κάθε εχέφρων Έλληνας πολίτης αντί δημοψηφισμάτων θέλει και αποζητά, ως ένοχοι να λογοδοτήσουν ενώπιον μιας αδέκαστης δικαιοσύνης όλοι όσοι καταχράστηκαν την εξουσία. Αν υπάρξουν Εφιάλτες στο Σκοπιανό ζήτημα, επειδή εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι πράττουν Εθνική μειοδοσία, να είναι σίγουροι ότι το αντίτιμο θα το εισπράξουν και θα είναι υπερβολικά σκληρό.

Μακεδονικό Νο2

Η λογική ισχυρίζεται ότι, όταν επί δεκαετίες το κράτος των Σκοπίων παραμένει με προσωρινή ονομασία, το γεγονός αυτό οφείλεται στην πολιτιστική ισχύ της Ελλάδας.

Επίσης η λογική διατείνεται πως, όταν οι Σκοπιανοί θέτουν σε διαπραγμάτευση την ονοματοδοσία του νεοσύστατου κράτους τους και αποδέχονται μάλιστα να συναποφασίσει μαζί τους και η θιγόμενη, ως προς τον όρο Μακεδονία, γειτόνισσά τους Ελλάδα, έχουν σίγουρα ύποπτες προθέσεις.

Ακόμα η λογική διακηρύσσει ότι, οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν στην Διεθνή Κοινότητα το «Μακεδονία Πέρα, Δώθε, Κείθε, Πάνω, Κάτω, Βόρεια, Νέα, Σλάβο, Σέρβο» και ό,τι άλλο, καθόσον οι Μακεδονικοί αρχαιολογικοί χώροι της Βεργίνας, της Πέλλας, της Αμφίπολης, των Φιλίππων ακόμη και τα λατομεία χρυσού του Μεγάλου Αλεξάνδρου όχι μόνο ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά και βρίσκονται εντός των συνόρων της Ελλάδας.

Επιπλέον η λογική επισημαίνει πως, είναι απύθμενο το θράσος των Σκοπιανών να εμμένουν να βαφτίσουν το κράτος τους Μακεδονία, όταν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αεροδρόμιο Μακεδονίας, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όταν στη διδακτέα ύλη του μαθήματος της Γεωγραφίας σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από τότε που έχει συσταθεί ως κράτος και μέχρι σήμερα, η Καστοριά, η Φλώρινα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Ημαθία, η Πιερία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Δράμα και η Καβάλα είναι οι νομοί της Μακεδονίας.

Τέλος η λογική υποδεικνύει ότι, όταν θέτεις ένα ερώτημα σε δημοψήφισμα, κάτι σημαντικό αμφισβητείται και πρέπει ευρύτερα να διευθετηθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι οι οπαδοί του δημοψηφίσματος, χρειάζεται να κατανοήσουν ότι αυτό που αμφισβητείται είναι, αν θα προχωρήσουν ή αν δεν θα προχωρήσουν σε εθνική μειοδοσία οι τριακόσιοι της Βουλής και όχι το αν αποδεχόμαστε ή δεν αποδεχόμαστε να ονοματοδοτήσουν Μακεδονία το κράτος τους οι Σκοπιανοί. Οι οπαδοί του δημοψηφίσματος (περί εκχώρησης ή όχι του ονόματος της Μακεδονίας), καλό θα είναι λοιπόν να σταματήσουν να το αναμασούν ως καραμέλα, διότι θα καταγραφούν ύποπτοι αμφισβητίες και όχι απλά άφρονες.

Εμείς στο Κίνημα  Συνέργεια για την Ελλάδα ισχυριζόμαστε ότι, κάκιστα η Ελλάδα συμμετέχει εδώ και δεκαετίες στις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία των Σκοπιανών. Αποδεχόμαστε ότι, οι Σκοπιανοί ελεύθερα μπορούν να ονομάσουν το κράτος τους όπως επιθυμούν, σαφώς όμως βάσει της διεθνούς δεοντολογίας.

Στο Κίνημα μας έχουμε θέση, ως οφείλουμε, που τονίζει ότι, ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί στην ονομασία οποιουδήποτε κράτους ανά τον κόσμο το «Μακεδονία» αυτόματα, επειδή παύουμε να το αναγνωρίζουμε, να διακόψουμε κάθε είδους συναλλαγή μαζί του. Ταυτόχρονα θέτουμε αίτημα να κάνουν το ίδιο και όλα τα κράτη της Ενωμένης Ευρώπης. Αν η Διεθνής Κοινότητα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δικών της διεθνών κανόνων δεοντολογίας, τότε η Ελλάδα ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα θα θέτει μόνιμα βέτο παντού μέχρι να αποκατασταθεί το Διεθνές Δίκαιο.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε